WEKO3
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学童期児童における健全な食生活実践の課題 : 肥満及びやせが心身の成長に及ぼす影響を手がかりとして
https://doi.org/10.15052/00000889
https://doi.org/10.15052/0000088928648d38-a61a-4549-ab66-654af8630d96
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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菅原歩美_学齢期児童における健全な食生活実践の課題_聖学院大学論叢26_1.pdf (920.7 kB)
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2016-11-25 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 学童期児童における健全な食生活実践の課題 : 肥満及びやせが心身の成長に及ぼす影響を手がかりとして | |||||
タイトル | ||||||
言語 | en | |||||
タイトル | Methods for inducing proper eating habits in childhood : Effects of obesity or thinness | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 食育 | |||||
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主題 | 朝食欠食 | |||||
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主題 | 肥満 | |||||
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主題Scheme | Other | |||||
主題 | 思春期やせ | |||||
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言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Shokuiku | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.15052/00000889 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 |
菅原, 歩美
× 菅原, 歩美 |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | 児童における食育の重要性が年々強調されつつある。その背景には,肥満者ややせ者の増加と,それによって起こる心身の健康障害が大人だけでなく児童においても問題となっていることなどがある。学童期に,食育を通じて正しい食習慣を身につけることは,児童自身の将来の生活習慣病予防につながるだけでなく,次世代の健康にも寄与する。食育の方法については,今後エビデンスを蓄積しながらより有効な方法を見出すことが期待される。さらに,学校・家庭・地域が連携して「家庭科」の教科学習を通して食育を推進していくことで,児童のより健全な食生活実践につながると考える。 | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The importance of Shokuiku (Food Education) has been increasingly stressed recently. Thispropulsive movement seems to have arisen partly due to the increase of children who are obese orthin, and consequently suffering from lifestyle-related diseases. To acquire proper eating habitsthrough Shokuiku in childhood will contribute to the prevention of lifestyle-related diseases inadulthood. Especially for females, their weight status will greatly influence the health of anyoffspring they might have in the future. However, the methods of Shokuiku have not beenelucidated so far. Therefore, we should promote new studies to collect evidence of Shokuiku. | |||||
書誌情報 |
聖学院大学論叢 en : The Journal of Seigakuin University 巻 第26巻, 号 第1号, p. 187-195, 発行日 2013-10 |
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ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0915-2539 |